Aktuelt

Vi opruster på projektrådgivning

Teknisk chef Johan Vestergaard er trådt ind i en ny rolle med fokus på den tidlige projektudvikling. Dermed styrker vi rådgivningen yderligere, så du fra starten får nemmere ved at opnå det fulde udbytte af vores integrerede systemløsninger, der både optimerer byggeprocessen og bidrager til at sænke byggeriets miljømæssige aftryk.

Der er store gevinster at hente, når byggeriet baseres på fuldt integrerede systemløsninger, der er designet til at optimere såvel byggeprocessen som den færdige bygnings performance. Men det kræver en tidlig involvering af systemleverandøren i selve projekteringsfasen. Ellers er der nemlig risiko for, at man vælger løsninger, der ikke er optimale til projektet – og det kan på sigt koste dyrt i ekstra arbejdstid og spildte ressourcer.

Derfor opruster vi på rådgivningen, idet teknisk chef Johan Vestergaard får en ny rolle med større fokus på projektudvikling. Her skal han først og fremmest stå til rådighed i de tidligste faser af projekteringen, så vi sikrer, at der fra starten er fuldt fokus på at udnytte det store potentiale, der ligger i vores integrerede systemløsninger.

Knowhow og erfaring fra 300.000 projekter om året
- Byggeriet bliver stadig mere komplekst, og særligt på de store projekter er der masser af gevinster at hente, når man fra starten bruger systemer, der er designet til at passe sammen. Vi tilbyder systemer, der dækker hele råhuset, og som leverandør til 300.000 projekter om året har vi samtidig den erfaring og knowhow, der skal til for at optimere det enkelte projekt, fortæller Johan Vestergaard om baggrunden for sin nye rolle.

- Som systemleverandør kan vi være med til at sikre, at der ikke alene leveres de rette løsninger, men også at rådgivningen optimeres ved at inddrage os på et tidligt stadie. Allerede i dag har vi erfaring med at være en del af projekteringsfasen i større projekter, og det gør processen enklere, hvilket igen er med til at holde udgifterne nede. Og det er den vej, vi i endnu højere grad ønsker at gå, fortsætter han.

Tidlig rådgivning sparer både tid og udgifter
En stor del af gevinsterne ved systemløsningerne ligger i, at de er fleksible og bygger på de samme enkle grundelementer og materialer. Det betyder, at man relativt enkelt kan opføre alt fra enfamilieshuse til industribygninger, og dermed spares en masse tid og unødvendige udgifter.

Fx giver vores Silka Vægsystem et bedre flow og en markant forbedret fleksibilitet i etagebyggerier sammenlignet med traditionelle betonelementer. Systemet er samtidig helt fri for cement og giver dermed et markant lavere CO2-aftryk. Men at høste frugterne kræver, at løsningerne bliver tænkt med fra projekteringens tidligste faser, påpeger Johan Vestergaard:   

- Uanset projekttypen kan du bygge efter de samme grundprincipper, så du langt nemmere opnår den rette kvalitet, hvis du fra starten har valgt de rette løsninger. Samtidig bliver det nemmere at reducere det miljømæssige aftryk og dokumentere projektets bæredygtighed, idet flere af vores løsninger blandt andet er Cradle-to-Cradle-certificerede, ligesom alle vores produktgrupper har en miljødeklaration i form af en EPD. Han uddyber afslutningsvis:    

- Kunderne behøver kun at forholde sig til én leverandør, og derudover kan vi selvfølgelig altid inddrage nogle dygtige erfarne montører, der kan løfte opgaven. Uanset om der projekteres med Ytong, Silka, Hebel eller Multipor, og om det er en lagerhal eller et stort hotelbyggeri, der skal opføres, kommer kunderne i sikre hænder fra start til slut.      

Læs også om vores satsning på BIM og digitaliseret byggeri