Aktuelt

Ny online-portal samler grøn dokumentation ét sted


Det skal være nemmere at vælge bæredygtigt og bruge grønne byggeløsninger. Sådan lyder en af idéerne bag Danske Byggecentres nye online-portal BygDok, hvor både rådgivende, udførende og bygherrer kan finde dokumentation for bæredygtige produkter.

Brancheforeningen Danske Byggecentre har i starten af september lanceret bygdok.dk, hvor du nu kan finde dokumentation for dine bæredygtige byggematerialer med kun få museklik. Og den nye online-portal samler ikke kun dokumentation for bæredygtighed, men åbner også for adgang til fx CE-mærkning, sikkerhedsdatablade og monteringsvejledninger.

– Med lanceringen af BygDok letter vi tidsforbruget, som byggeriets parter på nuværende tidspunkt bruger på at finde byggevarers dokumentation. Det er nu blot et enkelt klik væk. Det er en service for byggeriets parter, og en markant profilering af de leverandører og produkter, der er repræsenteret hos vores medlemsforretninger.

Det siger Palle Thomsen, der er adm. direktør i Danske Byggecentre, som repræsenterer en lang række danske byggecentre, trælaster og tømmerhandler. 

Sådan bruger du BygDok
For at benytte BygDok skal du først oprette en brugerprofil med mail, navn, dit firma og den branche, du arbejder i. Derefter kan du hurtigt søge dig frem til den dokumentation, du skal bruge.

Ud over byggematerialer kan du også finde dokumentation for eksempelvis hårde hvidevarer og maskiner, og databasen udbygges løbende i takt med, at de forskellige leverandører får tilføjet deres dokumenter.

Endelig får du også blandt andet adgang til en oversigt over de forskellige miljømærkninger og certificeringer inden for bæredygtighed, så du får hurtigt overblik. 

Byg bæredygtigt med Xella
Alle vores systemer er nemlig fremstillet i de 100 procent naturlige og uorganiske materialer kalk, sand og vand, der bearbejdes til robuste og langtidsholdbare løsninger, som samtidig kan genanvendes 100 procent.

Vores løsninger er nemme at håndtere og bearbejde på byggepladsen, ligesom du kan få dem leveret i specialmål, så du minimerer materialespild.

Desuden har Ytong, Multipor og Silka alle opnået M1-certificering, Dansk Indeklimamærkning, en platinscore i Cradle-to-Cradle-kategorien ”material health” samt et certifikat fra det tyske ECO institut. Så er du sikker på at bygge bæredygtigt, uanset om du skal bygge nyt eller renovere eksisterende byggeri. 

For at gøre det så nemt som muligt for dig, har vi desuden samlet al dokumentationen for vores løsninger i en hurtig oversigt, som du har adgang til 24-7, og uanset om du står med mobilen på byggepladsen eller sidder foran din PC på kontoret.

Se oversigten her