Aktuelt

Hebel brandvægselementer er den slankeste i klassen

Hebel brandvægselementer er den slankeste i klassen

Hebel brandvægselementer i kun 200 mm tykkelse har bestået brandtesten EI-M 180, som både tester brandmodstandsevne og mekanisk styrke. Dermed er det langt lettere for projekterende at optimere brandsikkerheden uanset bygningstype, da der kun behøves ét enkelt produkt for at opfylde brandkravene.  

Skal dit kommende projekt indeholde brandvægge, hvor tykkelsen har en afgørende betydning for din beslutning, så skal du måske kigge mod Hebel brandvægselementer i kun 200 mm tykkelse. P.t. er Hebel den slankeste i klassen.

Hebel brandvægselementer har bestået brandtesten EI-M 180, som afspejler de højeste krav til brandperformance i dansk byggeri. Og da elementerne blot har en tykkelse på 200 mm, er det et helt unikt produkt, fortæller Johan Vestergaard, der er vores tekniske chef for Skandinavien. 

- Det er enestående godt gået i så lav tykkelse, og det er der ingen andre porebetonløsninger, som er i nærheden af. For de projekterende betyder brandtesten, at de har sikkerhed for at indfri alle brandkrav, når de anvender Hebel brandvægselementer. Uanset hvilken bygningstype der er tale om, vil selv de skrappeste danske brandkrav være opfyldt.

- Man slipper for en masse bøvl, da man kan nøjes med ét og samme produkt overalt, hvor der skal laves brandvægge, om det så er i et højlager, industribygninger, store haller eller varehuse, understreger han. 

Nem og hurtig montering

Monteringen af Hebel brandvægselementer er både nemt og hurtigt. Elementerne monteres liggende i bærende søjlekonstruktioner af stål eller beton. Elementerne monteres ved hjælp af kran i fer/not-konstruktionen, der er med til at sikre den nødvendige tæthed, som skal forefindes i brandvægge.

Er der et krav til mekanisk belastning, skal de horisontale fuger mellem elementerne limes. Johan forklarer:

- Det handler ikke kun om, at brandvæggene skal kunne bremse spredningen af ild, røg og varme gennem bygningen. De skal også kunne modstå påvirkningen fra eksempelvis inventar, der vælter, eller andre bygningsdele der falder sammen. På den måde mindskes risikoen for, at bygningen kollapser på grund af brand. 

Uorganiske naturmaterialer skaber en CO2-venlig brandvæg

I forhold til et alternativt produkt som fx traditionel beton skaber vores integrerede byggesystemer et minimalt CO2-aftryk, og det er også tilfældet med vores Hebel brandvægelementer.

Byggesystemet er fremstillet af de 100 pct. uorganiske naturmaterialer kalk, sand og vand. Dermed kombineres høj styrke med lav vægt, og det betyder markant lavere CO2-aftryk i forbindelse med transport.

Du kan læse mere om vore Hebel brandelementer her