Aktuelt

Nye rækkehuse gør livet – og byggeriet – grønt og komfortabelt

Udbygningen af svenske Uppsalas nye bydel Lindbacken er i fuld gang, og til foråret 2020 slår Brf Aquas 24 nye rækkehuse dørene op. De nye ejere kan især se frem til eminent komfort inden døre, der inkluderer fremragende indeklima, lavt energiforbrug, god akustik og muligheder for tilvalg af fx egen spa. Her spiller ikke mindst valget af Ytong porebeton en vigtig rolle for kvaliteten af både byggeprocessen og de færdige huse.

Projekterne skyder lystigt op i svenske Uppsalas nye bydel Lindbacken, hvor både enfamilieshuse, rækkehuse, lejlighedskomplekser og butiksstrøg lige nu er under opførelse. De skal tilsammen skabe et harmonisk og varieret område for både de kommende beboere og besøgende i de nye attraktive omgivelser.

En ukompliceret løsning
Et af de igangværende projekter er Brf Aqua, som efter planen skal stå indflytningsklart til foråret 2020. Brf Aqua opføres af byggevirksomheden Erlandsson Bygg i Öst AB og består af 24 rækkehuse fordelt på fire selvstændige bygningskroppe.

Og ligesom i tidligere projekter har byggefirmaet også denne gang valgt at bygge på en måde, der gør processen enklere og samtidig er med til at løfte kvaliteten af de færdige huse:

- Vi bygger som bekendt i en region, hvor vejret er meget omskifteligt, og samtidig har vi en lang række andre faktorer at tage højde for, såsom miljøpåvirkninger, energi, indeklima osv. I projektet for Brf Aqua har vi valgt samme metode, som vi med succes har anvendt før i andre projekter, nemlig at bygge med Ytong porebeton, som giver flere fordele både energi- og miljømæssigt, siger adm. direktør Morten Österlind fra byggefirmaet og fortsætter:

- Ytong porebeton er enkelt at arbejde med, samtidig med at vi får en masse synergieffekter på grund af den ukomplicerede tekniske løsning. Løsningen i sig selv har derudover andre iboende tekniske fordele som fx, at den er uorganisk og har fremragende egenskaber i forhold til brand og lyd.

Bæredygtighed hele vejen rundt
I løbet af foråret leverer Xella Sverige AB en række Ytong porebetonløsninger til Brf Aqua-projektet, herunder yder- og indervægge samt bjælkelagselementer.

Ytong porebeton er et diffusionsåbent materiale, der er med til at skabe et sundt og behageligt indeklima og består af de 100 procent naturlige og uorganiske materialer kalk, sand og vand. Dermed passer løsningerne perfekt til det nordiske klima, da der ikke er nogen risiko for, at fugt kan fanges i konstruktionerne og senere skabe problemer, fortæller Fredrik Johansson, CEO Scandinavia hos Xella:

- Med Ytong får man et smart og bæredygtigt byggemateriale, som bidrager til mere energieffektivt byggeri. Det er dejligt at se, at Erlandsson Bygg i Öst AB vælger Ytong til endnu et projekt i Lindbacken, og det beviser endnu en gang porebetonens fremragende egenskaber til denne type byggeri. Samtidig vidner det om, at dem, der arbejder med materialet, finder det både fleksibelt og nemt at anvende, runder han af.