Aktuelt

Byg et hus i Ytong Energy+ og få plantet 100 træer

Hver gang et hus bliver bygget af YTONG Energy+, så donerer vi hos Xella Danmark 100 træer gennem organisationen Growing Trees Network Foundation. Her får de nye husejere udleveret et certifikat som et bevis på deres donation af træerne, og de kan ovenikøbet vælge, om de fysisk vil deltage i plantningen. 

Growing Trees Network Foundation startede tilbage i 2012 og har siden givet foreninger, fonde og virksomheder muligheden for at støtte beplantningen af nye folkeskove og bevare rydningstruede skove - primært i Danmark. Plantningen af træer er også med til at sikre rent drikkevand, flere levesteder til planter og dyreliv samt nye områder til danskernes friluftsliv.

Regner med 10.000 træer i 2022

Vi er for nyligt trådt ind i projektet som partner med et ambitiøst mål for antallet af plantede træer i 2022.

- Vi er stolte over at være blevet officiel partner i Growing Trees Network Foundation, da det rammer lige ned i vores værdisæt omkring bæredygtighed. Vi har valgt at donationerne af 100 træer skal udløses, hver gang en kunde bygger et hus med YTONG Energy+, og vi tror på, at vi kan runde plantningen af 10.000 træer ved udgangen af 2022, siger Lars Nygaard, vores Salgsdirektør hos Xella Danmark og fortsætter:

- YTONG Energy+ er som vores andre produkter fremstillet af 100 procent naturlige materialer (sand, kalk og vand), der sikrer et minimalt miljømæssigt aftryk. Vi synes, at det var nærliggende at belønne byggerier opført med et bæredygtigt byggemateriale til at få plantet flere træer i Danmark, siger Lars.

Fokus på den bæredygtige bølge

Johan Lystbæk Vestergård, der er vores Head of Technical & Sustainability hos Xella Danmark er glad for, at vi på denne måde kan gøre endnu mere for klimaet – også lokalt.

- Der er et nødvendigt øget fokus på bæredygtighed inden for byggebranchen, og hos Xella tager vi i den grad den grønne omstilling alvorligt. Vi ser på verdensplan at træer bliver fældet og skove forsvinder. Da vi blev bekendt med Growing Trees Network Foundation, så var vi da heller ikke i tvivl om, at vi skulle være en del af projektet, siger Johan.

Han understreger, at det på ingen måde skal ses som en måde at købe aflad på. Det handler derimod om endnu en måde at sætte fokus på og bidrage til at løse en udfordring, der har en mærkbar betydning for os allesammen.

- Selv om YTONG Energy+ i forvejen er produceret med bæredygtighed for øje, så handler initiativet her for os om at være en del af løsningen i forhold til at mindske byggeriets generelle belastning af klimaet. Med plantningen af 100 træer per hus bygget af YTONG Energy+ støtter vi lokalt for at hjælpe globalt.