Aktuelt

International isoleringssucces rykker ind på danske byggepladser

Det massive Multipor Facadeisoleringssystem, der med succes har været anvendt i årtier i udlandet, lanceres nu i en skræddersyet version til dansk klima og byggeskik. Dermed får også projekterende, udførende og bygherrer herhjemme gavn af de tidsbesparelser og kvalitetsfordele, som det enkle system giver både i nybyggeri og renoveringssager.

Danske entreprenører, rådgivere og bygherrer har for længst taget den diffusionsåbne Multipor Isoleringsplade til sig som en enkel og effektiv løsning til indvendig isolering i nybyggeri og renoveringsprojekter. Nu kommer der endnu en Multipor-løsning: Det massive Multipor Facadeisoleringssystem, der muliggør brug af den populære isoleringsplade på den udvendige side af ydervæggen.

Lader ydervæggen ånde fra inderst til yderst

Multipor Facadeisoleringssystem gør montagen nemmere for de udførende, projekteringen enklere for rådgiverne og sikrer bygherren en langtidsholdbar facadeløsning. Det er netop baggrunden for, at systemet gennem mere end to årtier med succes har været anvendt uden for landets grænser.

- Vi lancerer nu Multipor Facadeisoleringssystem tilpasset til dansk klima og byggeskik og med de samme fordele, som systemet er blevet kendt for i bl.a. Tyskland. Det er et komplet system fremstillet i uorganiske materialer, der lader ydervæggen ånde fra inderst til yderst. Samtidig er det meget nemt at arbejde og projektere med, og bygherre opnår en brandsikker, massiv løsning, der ikke lyder hul, når man banker på den.

Det forklarer Morten Bak, salgsdirektør i Xella Danmark. Virksomheden står bag Multipor og er med i Brancheforeningen for udvendige facadeisoleringssystemer (ETICS-DK), der bl.a. arbejder for at udbrede testede og godkendte ETICS systemløsninger inden for nybyggeri og renovering.

Effektiv udvendig isolering uden kompromiser

Det nye system er afprøvet i henhold til fælleseuropæiske standarder (ETA), og noget af det, der gør systemet nemt at arbejde med, er, at Multipor Isoleringspladerne hurtigt tilpasses med almindeligt håndværktøj.

- Isoleringspladerne har samtidig en formstabilitet, der tillader, at muren slibes plan direkte på isoleringen, så montøren ikke skal tage højde for helt plant murværk, før der isoleres, supplerer Morten Bak og fortsætter:

- Der er voksende behov for løsninger til udvendig isolering, som varmeisolerer, uden at man går på kompromis med slagfasthed, brandsikkerhed eller effektiviteten på byggepladsen. Multipor Facadeisoleringssystem har bevist sit værd i tusindvis af projekter, og vi glæder os derfor til at få det ud på danske byggepladser.

Han oplyser i den forbindelse, at Multipor-specialist Bo Toftager og de lokale konsulenter fra Xella står klar til at bistå både projekterende, udførende og bygherrer med vejledning om systemet og mulighederne for detail- og specialløsninger.

Derudover har Xella udarbejdet en komplet dansk projekterings- og montagevejledning, som gør det nemmere for projekterende og udførende at udnytte de mange fordele ved systemet.