Aktuelt

Et særdeles godt år for Xella Danmark

Resultatmæssigt har det været et godt år for Xella Danmark, som netop har offentliggjort årsregnskabet for 2017. Tallene viser, at verdens førende producent af byggematerialer i porebeton og kalksandsten har vækstet mere end 25 % i Danmark i 2017. Succesen skyldes, at markedet har fået øjnene op for både integrerede byggesystemer og korte leveringstider.

Den Vejle-baserede virksomhed, der leverer isoleringsplader, bærende vægge, skillevægge samt dæk- og tagelementer til nogle af Danmarks mest prestigiøse byggeprojekter, er tilfredse med årsregnskabet for 2017, der viser særdeles flotte tal.

En generel vækst på mere end 25 % sammenlignet med forrige år har resulteret i en omsætning på over 225 mio. kr. for virksomheden. Det er særligt vægsystemet Silka, der har positiv betydning for Xellas vækst.  Alene salget af Silka er steget med 40 % det forgange år.

Succes med projektsalg og byggesystemer
Ifølge salgsdirektør i Danmark, Morten Bak, skyldes den flotte fremgang, at Xella Danmarks projektsalg til større projekter er steget væsentligt i Danmark:

- At vi vækster så meget i 2017 skyldes, at markedet har fået øjnene op for, hvad det er, særligt Silka og Multipor byggesystemer kan. Der er simpelthen flere aktører i byggeriet, som vil udnytte fordelene ved fleksible byggesystemer, hvor man med de samme enkle grundelementer kan opføre alt fra små enfamilieshuse til industribygninger i helt stor skala.

Xella Danmark har blandt andet leveret materialer til kendte projekter som BLOX, Axel Towers, Bohrs tårn i Carlsberg Byen og Nordbro, som er et 29-etagers ungdomsbolig-kompleks, der er under opførelse på Nørrebro i København. Derudover har Xella Danmark også succes med at levere til mange danske typehus-producenter og leverer vægge og råhuse til mere end 300.000 projekter verden over.

Markedets korteste leveringstider
Succesen skyldes ikke kun produkternes kvalitet, men også, at Xella giver konkurrerende leverandører kam til håret, når det gælder leveringstider. Morten Bak forklarer:

- Byggeriet løber stærkt for tiden, og fordi vi har markedets korteste leveringstider, bliver vi en eftertragtet samarbejdspartner. For de korte leveringstider betyder, at der kan projekteres helt frem til byggestart, ligesom de giver frihed til at lave løbende ændringer byggeprocessen. Så vores logistik gør de enkelte byggeprocesser mere smidige og nemmere. Det har en stor attraktion i byggebranchen.

Produktionen af byggeelementer, der består af 100 pct. uorganiske ingredienser som kalk, sand og vand, er en enkel proces, og det er en af forklaringerne på, at Xella kan konkurrere med de ellers mere traditionelle byggematerialer, som eksempelvis beton, på levering.

Fredrik Johansson, CEO for Xella Skandinavien, supplerer med at understrege, at de gode resultater kun er opnået på grund af en kompetent medarbejderstab:

- Vi er i den heldige situation, at vi både har verdens bedste medarbejdere og kunder. Det har været en rejse at få flere i byggebranchen til at få øjnene for vores effektive og bæredygtige produkter. Det ser nu ud til at være lykkedes, takket være den ekstraordinære indsats og opbakning fra alle vores kolleger, kunder og samarbejdspartnere. På den måde har de helt fra starten været med på denne rejse, som vi har taget, og de har vokset og udviklet sig sammen med os, afslutter han.