Aktuelt

Bæredygtighed hittede på Byggeri '18

Grønt byggeri er i høj kurs blandt håndværkere. Det mærkede de tydeligt hos Ytong, som indtog Byggeri '18 med deres banebrydende, bæredygtige løsninger.

I byggeriet er der efterhånden stor efterspørgsel på bæredygtige produkter blandt håndværkerne. På Byggeri ’18, som netop er afsluttet efter fire intense messe-dage, var det en tydelig tendens på de stande, der tilbød grønne løsninger: Det var dem, der løb med størst opmærksomhed.

Én af de stande stod blandt andet Ytong for. Ytong er verdens førende producent af byggematerialer i porebeton og kalksandsten, og på deres stand kunne de besøgende få mulighed for både at se og røre Ytongs bæredygtige byggematerialer, hvoraf mange er Cradle-to-Cradle certificerede.

Blandt andet opførte en murer en væg af Ytongs Multipor Isoleringssystem, der er ubrændbart og miljøvenligt, og beregnet til udvendig isolering af ydervægge og tag samt indvendig isolering af kælder- og ydervægge.

En velbesøgt messestand

Hos Ytong kunne de hurtigt mærke, da messen åbnede i tirsdags, at mange er interesserede i bæredygtige byggematerialer og deres stand var derfor velbesøgt alle fire dage. Morten Bak, salgsdirektør hos Ytong, er begejstret for den interesse, de oplevede på messen:

-Det glæder os, at der var så mange, der lagde vejen forbi os. Håndværkere bliver mødt med mange krav til bæredygtighed, og det var meget givende at være på messen og få talt med de udførende om deres daglighed og deres viden om grønt byggeri. Deres kunder efterspørger mere og mere bæredygtighed, og eftersom det altid har været en del af vores DNA, har vi haft mange spændende dialoger i de fire, forgangne dage.

En kærkommen lejlighed

Som producent har Ytong satset massivt på at skabe intelligente og miljømæssigt gennemtænkte produkter. Ytongs salgsdirektør Morten Bak forklarer:

- Det er vores måde at være med til at skabe mere grønt byggeri, og interessen i det – fra blandt andet håndværkernes side – vokser hele tiden. Derfor var det en kærkommen lejlighed for os, at Byggeri ’18 satte fokus på bæredygtighed i år, så vi havde mulighed for at tale med de udførende om deres know-how og arbejde med bæredygtighed, slutter Morten Bak.