Aktuelt

Bæredygtigheds-pionérer indtager Byggeri ’18

 

Grønt byggeri er i høj kurs blandt håndværkere. Det mærker de tydeligt hos Ytong, som indtager Danmarks største tilbagevendende byggerimesse, Byggeri '18, med deres banebrydende produkter og fortælling om, hvordan bæredygtighed og Cradle-to-Cradle har været grundstenen i Ytongs løsninger.

I byggesektoren mærker producenterne tydeligt stor efterspørgsel på bæredygtige produkter blandt håndværkerne. Så når Byggeri ’18 løber af stablen d. 13.-16. marts, står Ytong – som er verdens førende producent af byggematerialer i porebeton og kalksandsten – klar på messestanden til at fortælle om bæredygtige byggematerialer, der bidrager til energieffektive byggerier.

På messen kan de besøgende håndværkere få mulighed for både at se og røre Ytongs byggematerialer. Blandt andet bygger en murer en væg af Ytongs isoleringsmaterialer. Men derudover fortæller Ytongs medarbejdere også gerne om, hvordan bæredygtighed og Cradle-to-Cradle i flere år har været selve DNA’en i udviklingen af Ytongs løsninger.

Grønt byggeri i høj kurs blandt håndværkere

Som producent har Ytong satset massivt på at skabe intelligente og miljømæssigt gennemtænkte produkter – eksempelvis med Ytong Energy+, Silka Vægsystem og Multipor Isoleringssystem og facadeisoleringssystem – som består af fuldkommen naturlige råstoffer, der har lang levetid og er fri for skadestoffer. Ytongs salgsdirektør Morten Bak forklarer:

-For os har det være vigtigt at skabe byggematerialer, der er baseret på råstoffer, som findes på størstedelen af jordoverfladen og er næsten umulige at opbruge. Udvindelsen sker sparsomt, så både miljøet og naturens balance ikke påvirkes. Det er vores måde at være med til at skabe mere grønt byggeri, og interessen i det fra håndværkernes side vokser hele tiden. Derfor er det en kærkommen lejlighed for os, at Byggeri ’18 sætter fokus på bæredygtighed i år.

Restmaterialer og byggeaffald som værdifuld ressource

Men bæredygtige produkter har ikke været nok for Ytong, som derfor også har introduceret nyere produkter ud fra cirkulære principper:

Baseret på restmaterialer og byggeaffald – samlet i big bags på byggepladserne – har de med den innovative takeback-ordning skabt byggeblokken Ytong Synergy til ikke-bærende skillevægge.

Via affaldsordningen indsamler og genanvender Ytong selv byggepladsernes spildmaterialer fra Silka- og Ytong Energy+ byggeblokke. De uorganiske restmaterialer anvendes derefter som komponenter til fremstilling af den nye Synergy byggeblok.

- Alt for mange materialer går til spilde i byggesektoren. Derfor glæder vi os til på Byggeri ’18 at vise de besøgende, at det kan lade sig gøre i praksis at skabe nye kvalitetsprodukter ved at genanvende materialer, fremfor at smide dem på lossepladsen. Vi ved, at det er den vej tendensen går, men for os er det ikke hverken ny viden eller ny praksis. Så nu glæder vi os til at vise de konkrete resultater af vores ekspertise til de udførende, fortæller Morten Bak.

Byggeri ’18 løber af stablen d. 13.-16. marts 2018 i Fredericia. Ytong er at finde på stand E-6905.