Aktuelt

Mød os på Building Green Aarhus

En tæt kontakt mellem banebrydende materialeinnovation og daglig praksis i produktionen samt på byggepladserne er nøglen til at skabe succes med bæredygtigt byggeri. Det og meget andet kan du opleve ved vores stand nr. 11 på Building Green Aarhus d. 29.-30. marts.

Hvad skal der til for at forvandle bæredygtighed fra from fremtidsvision til benhård kerneforretning? Hos Xella er vi ikke et sekund i tvivl: Løsningen hedder praksisnær innovation.

- Hvis ikke man fastholder en tæt forbindelse mellem produktudviklingen og den daglige praksis, produkterne skal indgå i, uanset om det er i produktionen eller ude på byggepladsen, så dur det ikke. Det er ikke nok, at der er en miljøgevinst ved at bruge de grønne produkter og systemer. De skal også gøre det lettere at producere og bygge effektivt, forklarer salgsdirektør Morten Bak.

Grønt byggeri som det mest rentable alternativ
Vi har bl.a. i kraft af varemærket Ytong slået vores navn godt og grundigt fast på danske byggepladser, da man eksempelvis med den Cradle-to-Cradle-certificerede byggeblok Ytong Energy + kan opføre hele råhuse med én grundlæggende komponent i ét og samme diffusionsåbne materiale.

Derudover har isoleringspladen Ytong Multipor, som også er Cradle-to-Cradle-certificeret, gået sin sejrsgang verden over takket være de fugtregulerende egenskaber, som bl.a. gør det muligt at efterisolere uden behov for ofte teknisk komplicerede og risikofyldte dampspærre-konstruktioner.

Forrest i den grønne udvikling
Endelig har vi gennem en lang årrække arbejdet med cirkulære principper baseret på indsamling af restmaterialer og byggeaffald i big bags på byggepladserne. Den innovative takeback-ordning har senest resulteret i byggeblokken Ytong Synergy til ikke-bærende skillevægge.

Den banebrydende Ytong Synergy fremstilles således i 100 pct. genbrugsmateriale og blev bl.a. præsenteret på Building Green i København i efteråret. Her imponerede den selveste Dr. Michael Braungart, manden bag Cradle-to-Cradle-principperne, der var blandt de mange besøgende, der kiggede forbi på vores stand.

- Vi mener, at det er helt afgørende som producenter at gå forrest i udviklingen og stille materialer og produkter til rådighed, som gør det mere rentabelt for både bygherre, projekterende og udførende at bygge grønt end at lade være, understreger Morten Bak.

Han ser frem til at dele ud af vores mange års erfaring med succesfuld forretningsudvikling bygget på grøn innovation, når vi gæster stand nr. 11 på Building Green Aarhus d. 29.-30. marts.

Tilmeld dig gratis her