Aktuelt

Ytong sætter spot på grøn innovation på Building Green

Som hovedsponsor og Building Green-veteran står vi klar til at rette spotlyset mod bæredygtighed i praksis både fra hovedscenen og på stand 65. Udover at indtage hovedscenen og fremvise vores løsninger glæder vi os til at dele ud af vores erfaringer med implementering af Cradle-to-Cradle – en indsats, der senest har resulteret i en byggeblok fremstillet af 100 pct. genanvendt porebeton-affald.

Hvis ikke de bæredygtige løsninger fungerer i praksis ude på byggepladsen eller kan danne grundlag for en sund forretning i vækst, har de ingen fremtid. Så enkelt kan vores tilgang til bæredygtig innovation formuleres.

Drevet af tæt kontakt til daglig praksis
Som hovedsponsor for Building Green ser vi derfor frem til at diskutere vores erfaringer med messens tusindvis af besøgende arkitekter, ingeniører, bygherrer og andre interessenter d. 2.-3. november i Forum i København. Igen i år vil bl.a. Ytong Multipor, Ytong Energy+ og Silka Vægsystem kunne opleves, ligesom vi vil dele ud af vores mangeårige erfaringer med at producere cirkulært med fokus på at reducere materialespild og forbedre det miljømæssige aftryk.

- Grøn innovation skal være drevet af tæt kontakt til den daglige praksis i produktionen og på byggepladsen for at kunne fungere og blive økonomisk bæredygtigt. Vi har gennem en lang årrække arbejdet med cirkulære principper baseret på indsamling af porebetonrestmaterialer og byggeaffald i big bags på byggepladserne, fortæller salgsdirektør Morten Bak. Han suppleres af Fredrik Johansson, der som nordisk ansvarlig for Ytong vil være at finde på stand 65 ved hovedscenen:  

- Resultatet i dag er, at vores byggeblokke indeholder mindst 20 pct. genbrugsmaterialer, ligesom byggeblokken Ytong Energy+ i 2011 blev Cradle-to-Cradle-certificeret. Senest har vi lanceret en byggeblok bestående af 100 pct. genanvendt porebetonspildmateriale fra byggepladser. Bortset fra at det tilfører materialerne merværdi, løser genanvendelse nemlig også den udfordring, at den udførende i dag ofte skal bruge mange ressourcer på håndtering og bortskaffelse af byggeaffald, forklarer han.

Runder messen af fra hovedscenen
Ud over at stå på messestanden, hvor de besøgende kan opleve og høre mere om vores mange bæredygtige byggeløsninger, vil vi i år være at finde på Building Greens talerstol torsdag eftermiddag.

Således skal dr. Oliver Kreft, der er Head of Innovation Management, International Projects hos Xella Research & Development i Berlin, fortælle om Ytongs erfaringer med cirkulær forretning og bæredygtige byggematerialer i praksis. Han indtager hovedscenen lige efter grundlæggeren af Cradle-to-Cradle, dr. Michael Braungart, og runder som den sidste oplægsholder messen af.

- Vi har været en aktiv del af Building Green i samtlige seks år, da vi bakker op om et grønnere byggeri og gerne vil bidrage til en mere bæredygtig udvikling. Messen er en oplagt mulighed for at møde andre i branchen, som arbejder med bæredygtighed, og holde sig opdateret med, hvad der sker. Vi ser derfor frem til et par spændende dage igen i år, understreger Morten Bak.