Aktuelt

Parkeringspladsen blev arkiveret

En isolering med Ytong Multipor plader forvandlede parkeringskælderen til et moderne tørt arkiv.

Fagforeningen Dansk Metal havde brug for arkivplads i deres nye hovedsæde, men ingen kvadratmetre i overskud til at huse virksomhedens historiske dokumenter. Derfor foreslog fagforeningens rådgivere at inddrage lokaler i parkeringskælderen, to etager under jorden til formålet. Med den rigtige isolering ville parkeringsarealet kunne forvandles til et tørt og sikkert opbevaringssted.

Rådgiverne undersøgte markedet for diffusionsåbne efterisoleringsmaterialer, der kunne monteres på betonvæg og loft og fandt frem til, at det bedste materiale til opgaven var Ytong Multipor Isoleringssystem.

- Når du omdanner et rum til arkiv er det alfa og omega, at du får et tørt og sikkert sted, så dokumenterne ikke går til. Rådgiverne lavede en del research og fandt frem til, at Multipor var det eneste materiale, som kunne leve op til deres krav til isolering og diffusionsåbenhed, siger projektsælger i Ytong Stephan Jonasson.

Nem montering
For at få parkeringskælderen tør nok, var det nødvendigt at beklæde både lofter og vægge med Multipor. Væggene blev beklædt med plader med en tykkelse på 200 mm, mens lofterne fik en beklædning på 160 mm. Det kan umiddelbart virke som en tung og besværlig proces, men for JVA Murerentreprise var opgaven forholdsvis simpel.

- Projektet er gået rigtig nemt. Det var let at komme til murværket. Allerede efter en kort afrensning var murerne klar til at montere Multipor pladerne. Og da Multipor er et utrolig let materiale, vakte det ikke de store problemer at få sat de tykke plader i loftet, siger Stephan Jonasson.

Alt i alt skulle der monteres Multipor på 400 m2 vægge og lofter for at sikre forvandlingen fra parkeringskælder til tørt arkiv. Efter pladerne var sat op, blev væg og loft færdiggjort med en netpudsløsning, som er en del af Multipor Isoleringssystemet, og rummet var klar til brug.

- Dansk Metals tekniske chef Stephan Anderson var rigtig glad for den løsning, vi fandt frem til. Takket været Multipor Isoleringssystemet kunne de aktivere en masse kvadratmetre, som ellers havde været parkeret under jorden. Det var en nem løsning, som ikke gav en masse store ekstraomkostninger, slutter Stephan Jonasson.