Aktuelt

Udnyt mulighederne for indendørs vinteropgaver

Med et certifikat som Ytong Multipor-isoleringsspecialist får mureren optimale forudsætninger for at lave f.eks. indvendig efterisolering. Det øger forretningsmulighederne i den kolde årstid, hvor byggeriet rykker inden for, mens mange byggepladser står stille.

Vinteren er højsæson for indendørs byggeri, og ikke mindst indvendig efterisolering efterspørges i stigende grad hos både private boligejere, boligselskaber, arkitekter og rådgivere. Stadig flere henvender sig således til Xella for at blive henvist til en lokal Ytong Multipor-isoleringsspecialist, som f.eks. kan forvandle en fugtig og kold kælder til et behageligt opholdsrum uden risiko for fremtidige skimmelproblemer.

Der er rift om isoleringsspecialister
- Energirenovering står højt på dagsordenen, og mange har efterhånden fået øjnene op for de muligheder, som indvendig efterisolering med Ytong Multipor giver. Det mærker vi især nu, hvor kulden sætter ind, og isoleringens betydning for både energiforbruget og indeklimaet bliver meget håndgribelig, fortæller direktør Niels Jørgen Pallesen fra Xella Danmark, som siden efteråret 2013 har efteruddannet håndværkere i efterisolering med Ytong Multipor.

 
- Vi lancerede efteruddannelsen på en byggemarkedsturné, som blev en kæmpe succes, og interessen for vores netværk af vores certificerede isoleringsspecialister fortsætter med at vokse. Jeg kan derfor kun opfordre murerne til at gribe chancen og komme på efteruddannelse, for de har masser af forretningsmuligheder, påpeger Niels Jørgen Pallesen.


Enklere og sikrere efterisolering
Blandt årsagerne til, at Xellas efteruddannelse i efterisolering med Ytong Multipor er blevet så vel modtaget er, at den gør det muligt for mureren at udføre indvendig efterisolering uden brug af dampspærre. De kapillaraktive og diffusionsåbne isoleringsplader fuldklæbes ganske enkelt direkte op på den tørre væg, og dermed sparer mureren masser af arbejdstid.

Samtidig regulerer Ytong Multipor af sig selv luftfugtigheden i lokalet, så risikoen for fugtproblemer bliver markant reduceret.  Den fuldklæbende løsning sikrer desuden, at væggene kan ånde gennem det kapillaraktive system uden risiko for luftlommer og andre vækstbetingelser for skimmel. 

- Med Ytong Multipor får mureren et gennemtestet, enkelt og sikkert værktøj til efterisolering, der helt undgår de udfordringer, som mange oplever med traditionelle isoleringsløsninger, understreger Niels Jørgen Pallesen og påpeger, at Ytong Multipor desuden er blandt markedets mest bæredygtige løsninger:

- Isoleringspladerne består af 100 pct. uorganiske naturmaterialer, der sikrer optimale vilkår for både miljø, arbejdsmiljø og indeklima. Det gavner ikke bare mureren og slutbrugeren, men i sidste ende os alle.
Ytong Multipor er bl.a. miljødeklareret i henhold til ISO 14025, ”natureplus”-certificeret og indeklimamærket.