Aktuelt

Endnu et positivt år for Xella

Det er med glæde og stolthed, at Xella kan se tilbage på et 2013 præget af succes og med et overskud på 196 mio. EUR. Dette er en let tilbagegang i forhold til året før og skyldes engangsinvesteringer i en ny fabrik i Spanien samt udbygningen af én af de tyske fabrikker i Calbe.

Xella råder samlet set over mere end 94 fabrikker verden over og har i løbet af de seneste 5 år tjent betydeligt mere end 1 mia. EUR. Niels Jørgen Pallesen, der er direktør for Xella Danmark, forklarer:


- "Resultatet" viser naturligvis Xella-gruppens styrke og ikke mindst den power, der reelt ligger bag vores indsats i det skandinaviske område. Vi har specielt satset hårdt i Skandinavien, hvad angår penetration af både Danmark, Norge, Sverige og Finland. Lokalt har dette naturligvis kostet ressourcer, men i forhold til det samlede koncernbillede har de seneste 5 års investeringer alligevel kun udgjort omkring 1 pct. af de seneste 5 års indtjening for Xella-gruppen.


- Vi er yderst tilfredse med udviklingen i Skandinavien. Det gælder både i forhold til lanceringerne af vores unikke løsninger til byggeriet, men også inden for efterisoleringsmarkedet, hvor vi har oplevet en markant fremgang. Derfor har den fremgang, som vi oplever nu, kun bekræftet os i vores tilgang til markedet. Vi vil derfor fortsætte med investeringer og nye produktlanceringer, der kan bidrage til at udbygge vores position og frem for alt skabe masser af værdi for vores kunder, fortsætter Niels Jørgen Pallesen.