Aktuelt

Én totalleverandør - mange fordele

Xellas råhusløsninger giver mulighed for at få leveret Ytong/Silka som én samlet pakke. Fordelen er en totalleverandør, der tænker i systemer, og resultatet er en byggeproces, der både er effektiv og økonomisk.

Det er slut med at bestille materialer fra forskellige leverandører til råhuset. Xella lancerer nemlig en række løsninger, hvori der både indgår Ytong porebeton, Multipor Silka kalksandsten og Ytong puds. På den måde opnår du én samlet leverandør, der tænker i systemer.

 

Fordele ved enkelhed
Xellas løsninger inkluderer systemer til både bærende og ikke-bærende vægge samt skillevægge til kombinationsbyggeri. Derudover leveres der massive Cradle to Cradle-certificerede Energy+ byggesystemer til pudsede ydervægge, etagedæk, tagdæk samt lejlighedsskel mv. Her leverer Xella alt fra væg- og dækløsninger til komplette Ytong pudssystemer samt materialer til indvendig finish. Ifølge Morten Bak, der er salgschef hos Xella, består fordelene først og fremmest i veludviklet service samt større produktudbytte og fleksibilitet i byggeprocessen:  

 

- Vores løsning har til formål at gøre det så enkelt og økonomisk som muligt at bygge højisolerende, energieffektivt og samtidig tænke bæredygtigtighed ind i godt dansk byggeri. Med vores løsning får du én fællesleverandør af en række byggesystemer. Derudover er samtlige byggesystemer baseret på standardvarer med kort leveringstid, der alle kan kombineres, så risikoen for fejl eller mangler bliver minimal, da der kun er én råhusleverandør, udtaler han.

 

Blandt Xellas udbud af skræddersyede totalløsninger indgår også Silka-løsninger, der er udviklet ud fra helhedskonceptet om levering af porebeton, klæber og puds i én pakke. Silka-væggenes høje bæreevne giver god mulighed for at bygge huse i flere etager, og man kan med fordel opføre lydvægge og massive lejlighedsskel med lydkrav.

 

Silka-produkterne kan med fordel erstatte betonelementer – det kan f.eks. være i forbindelse med levering af byggesager, hvor der er begrænset plads, eller det kan være i forbindelse med byfornyelse, hvor en gammel etageejendom skal rives ned og genopbygges. Det skyldes, at Silka-produkterne leveres på paller og med en almindelig lastbil. Montage foretages ligeledes med almindelig kran, hvilket betyder, at de gener, der normalt forekommer ved montage af betonelementer, ikke opstår med Silka-systemet. Derved undgås ulemper såsom veje, der skal afspærres, og personer, der ikke kan opholde sig i husene omkring byggepladsen, når der kranes med meget store mobilkraner.

 

Helhedskoncept med hjælp og rådgivning
For at sikre optimale resultater tilbyder Xella grundig sparring med salgsteamet, der rådgiver og leverer forslag til de rigtige byggeteknikker og -systemer. Derudover henviser Xella gerne til uafhængige montage- og entreprenørfirmaer, der med udgangspunkt i et solidt kendskab til Ytong kan bistå med projekteringen. På den måde understøttes helhedskonceptet omkring én fælles leverandør yderligere, hvilket giver smæk for skillingen, da det sparer dig for en række udfordringer, forklarer Morten Bak:

 

- En væsentlig fordel ved vores løsninger er, at de både sikrer hurtig fremdrift og er økonomisk fordelagtige. Arbejdsprocessen effektiviseres nemlig betydeligt i og med, at du undgår problemer med eks. entrepriseopdeling, men i stedet får en byggepartner, der tager højde for de problemer og udfordringer, der kan opstå undervejs i projekteringsfasen, siger Morten Bak og fortsætter:


- Som et ekstra plus er byggesystemerne utrolig fleksible, hvilket giver dig meget lettere mulighed for at ændre dine beslutninger undervejs. Det betyder m.a.o., at du på de fleste af vores byggesystemer uden problemer kan udskyde beslutningen om f.eks. placeringen af bygningens vægge og døre frem til få dage før selve opsætningen. På den måde er vi sikre på altid at give kunden de bedst mulige forudsætninger for at træffe det rigtige valg gennem byggeprocessen.