Aktuelt

Grøn succesbølge fører Xella til Building Green

Ytong på Building Green Messe

Xella har længe redet på en grøn bølge af succes. Den internationale byggevareproducent brænder for bæredygtighed og ser frem til igen at indtage Building Green-messen med en række miljøvenlige, uorganiske og energioptimerende løsninger.

Med budskabet om at bygge uorganisk og energioptimerende er Xella for tredje år i træk at finde på Building Green-messen d. 9.-10. oktober 2013. Deltagelsen skal blandt andet bruges til at skabe øget opbakning omkring bæredygtighed – en agenda, som Xella har gode forudsætninger for at få ud over rampen.

Xella har nemlig haft medvind i det forgangne år, hvilket afspejler sig i en øget omsætning og styrket markedsposition. For den miljøbevidste koncern har opskriften på succes indebåret bæredygtige og energirigtige løsninger helt uden skadestoffer og skumplast, blandt andet i form af YTONG Energy+.

- Vi glæder os til igen at fremvise YTONG Energy+, som er cradle-to-cradle-certificerede byggeblokke i 100 pct. uorganisk porebeton. Vores produktudvikling har altid taget udgangspunkt i til de strengeste kvalitets- og miljømæssige krav, der kan stilles til byggematerialer. Derfor vidner vores fremgang om en stigende interesse for fornuftige løsninger, hvor bæredygtighed, energioptimering og brugerkomfort går op i en højere enhed, udtaler direktør Niels Jørgen Pallesen.

 

Vil sætte standarden

Niels Jørgen Pallesen glæder sig til at vende tilbage til Building Green. Han håber samtidig, at Xella i kraft af sin styrkede markedsposition kan bidrage til at skabe øget opmærksomhed omkring vigtigheden af at bygge med optimal hensyntagen til miljøet.
 
- Den generelle tendens i byggebranchen peger imod stadigt voksende krav hvad angår både enkelhed, tryghed og ikke mindst miljøvenlighed. Som verdens førende producent af byggematerialer i porebeton og kalksandsten har det altid været vores ambition at sætte standarden for disse krav, og derfor er messen en ideel anledning til at sprede det bæredygtige budskab, forklarer han.

 

En grønnere fremtid med efterisolering
Et vigtigt tema ved dette års Building Green-messe bliver energirenovering – et emne, der har spillet en stor rolle i Xellas produktudvikling. Et af koncernens trækplastre ved messen bliver derfor YTONG Multipor, som er mineralske og uorganiske isoleringsplader, der er blevet tildelt ”natureplus” certifikatet.

- Et af vores vigtigste ærinder på Building Green bliver at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af at efterisolere med størst muligt hensyn til både mennesker og miljø. Vores højisolerende Multipor isoleringsplader reducerer ikke bare energiforbruget; de er også indeklimamærkede og løser effektivt den indvendige isolering uden risiko for svamp og råd, siger Niels Jørgen Pallesen, der fremhæver messen som en fantastisk mulighed for at netværke med de mange projekterende deltagere