Aktuelt

Ytong Multipor efterisolering – håndværkerfradragets bæredygtige forretningsmulighed for murere

Let håndterbart kvalitetsmateriale, fleksibel isolering samt modstandsdygtighed over for skimmelsvamp og råd – det er alt sammen egenskaber, der giver værdi for pengene. For professionelle murere, der er på udkig efter holdbare løsninger og en enkel arbejdsproces, er der med andre ord gode fordele ved at anvende Ytong Multipor.

Ytong Multipor isoleringsplader har længe været anerkendt for deres gode, åndbare isolering og ikke mindst deres glimrende fugtegenskaber. Samtidig er porebeton gradvist ved at vinde indpas som et attraktivt materialevalg for professionelle murere, der har fået øjnene op for dets kvaliteter.

 

Let og effektiv arbejdsproces

Ytong Multipors popularitet blandt murere skyldes en række faktorer. Produktet er fremstillet af enkle og bæredygtige råvarer i en proces, der giver det unikke isoleringsegenskaber. Eksempelvis har materialet en lav vægt og er særdeles fleksibelt at bearbejde og tilpasse. Murerens udbytte af disse egenskaber udmønter sig blandt andet i muligheden for at udarbejde ekstremt fleksible løsninger hurtigt og effektivt.

 

Keld Dahl er murermester i murerfirmaet K. Dahl ApS og har gode erfaringer med anvendelse af Ytong Multipor:

 

- Jeg anvender ofte Ytong Multipor i de projekter, jeg er involveret i, da produktet altid er garant for gode og sikre løsninger. Blandt de egenskaber, der er med til at effektivisere arbejdsprocessen, er materialets fleksibilitet og lette formbarhed. For eksempel er det nemt at arbejde med og skære til, hvilket giver mulighed for at spare tid og penge på maskiner, siger Keld Dahl og fortsætter:

 

- Multipor har fantastiske egenskaber hvad angår isolering, da materialet sikrer et sundt indeklima og en god fugtbalance i rummet. Frem for alt er Xella særdeles professionelle sparringspartnere, der yder en høj og kvalificeret service i forbindelse med løsningen af et konkret byggeprojekt, siger Keld Dahl, der varmt kan anbefale Ytong Multipor til sine murerkolleger.

 

Den rigtige løsning mod skimmel og råd

Danske murere oplever i stigende grad en opmærksomhed blandt bygherrer og kunder omkring vigtigheden af at energioptimere, bygge ordentligt og samtidig kunne efterisolere uden brug af organiske byggematerialer. Samtidig forventes murere i stigende grad at levere holdbare løsninger, der effektivt og sikkert virker mod skimmelsvamp og rådproblemer.

 

Netop her er der klare fordele ved anvendelse af Ytong Multipor, herunder et 100 pct. bæredygtigt og uorganisk indhold, der er helt frit for skadestoffer og skum og dermed sikrer en mere positiv økobalance. Derudover har produktet gode egenskaber som for eksempel højisoleringsværdi samt diffusionsåben og kapillæraktiv porestruktur, der modvirker ophobning af vand i murværket.

 

Som murermester oplever Keld Dahl en jævnlig efterspørgsel på isoleringsløsninger til eksisterende og ofte gammelt murværk, og han betragter i den forbindelse Ytong Multipor som et ideelt produkt i forhold til at imødekomme kundernes ønsker:

 

- Ytong Multipor optimerer min forretning, da produktet gør mig i stand til let at leve op til de kvalitetskrav, som mine kunder stiller. Her tænker jeg især på materialets solide egenskaber mht. fugt, og jeg kan derfor trygt varetage efterisolering med Multipor vel vidende, at jeg leverer en holdbar løsning med en minimal risiko for svamp og råd, konkluderer Kjeld Dahl.

 

Hos Xella er man glade for Keld Dahls anerkendelse af virksomhedens bestræbelser på altid at være på forkant med hvad håndværkerne, herunder de professionelle murere, efterspørger:

- Vi har oplevet en enorm interesse for Ytong Multipor, og det skyldes, at produktet er et helt rent og uorganisk byggemateriale, der kan løse den indvendige efterisolering uden risiko for sygdom. For murerne er det her den ideelle mulighed for virkelig at løse efterisoleringen på gammelt murværk, i stedet for blot at give opgaven videre til en tømrer, der alligevel smider en gipsløsning med dampspærre op, der ofte resulterer i problemer med skimmelsvamp, siger Niels Jørgen Pallesen, der er direktør hos Xella Danmark.

Om Multipor
Ytong Multipor isoleringsplader er lette, massive og mineralske plader fremstillet af sand, kalk og vand. Materialet kan anvendes til både nybyggeri og renoveringsopgaver, og er blandt andet beregnet til ud- og indvendig facadeisolering, kældervægge, ydervægge, dæk over portrum samt parkeringskældre og tag. Ytong Multipor anvendes desuden hyppigt til efterisolering og energirenovering af private huse pga. isoleringspladernes evne til at optage og afgive fugt. Multipor er fremstillet med udgangspunkt i bæredygtige grundtanker hvad angår råstofudvinding, produktion og genanvendelse. En 1 m³ råstof bliver til ca. 8 m³ færdigmateriale, hvilket sikrer en god udnyttelse af råstofferne. Multipor er miljøcertificeret efter ISO 14025 og deklareret som miljøvenligt produkt fra Institut für Bauen und Umwelt (IBU ).