Aktuelt

Xella koncernen trodser krisen

På trods af hårde økonomiske tider i en presset byggebranche leverede Xella flotte økonomiske resultater i 2012. Både omsætningen og det operative resultat EBITDA steg i det forgangne år.

Den tysk baserede koncern, Xella, kan se tilbage på et succesfuldt 2012, hvor det lykkedes at trodse de konjunkturelle vanskeligheder og dermed øge både omsætningen og det operative resultat EBITDA. Koncernens tre forretningsenheder, YTONG, Fermacell og Fels, har alle bidraget til de positive økonomiske resultater.


”Omsætningen steg fra 9,47 milliarder DKK i 2011 til 9,57 milliarder DKK i 2012. I forhold til de svære markedsbetingelser vi har kæmpet imod, har vi klaret os godt. Endnu mere positivt er det, at resultatet er steget fra 1,55 milliarder DKK til 1,62 milliarder DKK og antallet af medarbejdere forblev stabilt på 7.300 på verdensplan”, udtaler Jan Buck-Emden, der er koncernchef i Xella.


Forstærker markedsposition
I løbet af 2012 anvendte Xella 685 millioner DKK i investeringer til bl.a. opkøb af en porebetonfabrik fra danske HplusH i Tjekkiet samt køb og opbygning af fibergipsproduktion i det nordlige Spanien. Også på det skandinaviske marked udbygges Xellas aktiviteter fortsat efter et godt 2012.

 

”På trods af et hårdt presset skandinavisk marked lykkedes det os at øge væksten i både Norge, Sverige og Danmark i 2012. Set samlet for hele koncernen er aktiviteterne i Skandinavien fortsat vigtige og derfor vil vi naturligvis fortsætte med at penetrere de nordiske markeder”, udtaler Niels-Jørgen Pallesen, der er Regionsdirektør for Ytong i Skandinavien.

 

Gode forventninger for 2013
På grund af en lang og hård vinter er udsigterne for 2013 stadig meget usikre. Dog regner Xella fortsat med at opleve fremgang på det skandinaviske marked.

 

For yderligere information, kontakt:

Niels-Jørgen Pallesen, Regionsdirektør Ytong Skandinavien. niels-jorgen.pallesen@xella.com