Aktuelt

Når både prisen og energiforbruget er i bund

Med Ytong Energy+ byggestenen er omkostningerne til montering den samme, uanset væggens u-værdi. Det betyder, at jo lavere u-værdi, konstruktionen skal have, desto billigere bliver det i sidste ende at vælge YTONG Energy+ til sit projekt sammenlignet med gængse byggemetoder.

Administrerende direktør i Xella, Niels Jørgen Pallesen, oplever lige nu en større interesse fra entreprenører og bygherrer i at tænke i byggesystemer, der giver højere effektivitet:

- Det er ikke så fint at snakke om kroner og ører i forhold til at fortælle om et byggemateriales kvalitet og unikke egenskaber. Men markedet er lige nu presset på prisen, og entreprenører ser på metoder til hvordan, de kan opretholde deres kvalitetsniveau og samtidig skabe resultater på bundlinjen. Her har vi med YTONG Energy+ et produkt, der både er sundt og energivenligt, og samtidig giver nogle klare fordele i montagearbejdet.

Økonomisk fornuft bag systemtankegangen
- Ytong Energy+ har fået helt enorm interesse fra projekterende, hvilket skyldes dens Cradle-to-cradle certificering, men nu hvor projekterne lige så stille realiseres rundt omkring, så bliver det klart, at der også er økonomisk ræson bag ved, siger Niels Jørgen Pallesen.

YTONG Energy+ byggesten monteres som bærende ydervæg i én arbejdsgang og i ét materiale, hvilket gør stenen billig at bygge med. Lige nu er prisen ca. 1.550 kr. pr. kvadratmeter væg med en u-værdi på 0,11, og inkluderet i den pris er:
 

  •  Materiale
  • Montage
  • Puds
  • Kantspartling

YTONG Energy+ byggestenen kan uden videre kombineres med det helt nye diffussionsåbne Ytong Pudssystem, hvilket betyder, at entreprenøren selv kan levere en samlet pakke bestående af råhus og pudsning af facade.

Én samlet løsning

Ytong Energy+ byggestenen kan kombineres med Xellas lydisolerende Silka Vægsystem, der både er til nybyggeri og renovering. Til energirenovering anbefales isoleringspladen YTONG Multipor. Man behøver således kun én leverandør for en samlet løsning, der opfylder kravene om bæredygtige, indeklimamærkede, varmeisolerende, stabile og omkostningseffektive byggematerialer. Niels Jørgen Pallesen fortæller:

- Vi kan præsentere produkter i forskellige kategorier, der kan kombineres på kryds og tværs, og det giver en række fordele for entreprenørvirksomheder, der ikke skal snakke med forskellige leverandører. Derved har man som udførende kun ét telefonnummer at forholde sig til. Der er ikke en række forskellige materialeløsninger, der skal tages højde for, og det gør byggeriet hurtigere og billigere. Vi vil gerne gøre det nemmere at tænke i helheder.

Xella er verdens førende leverandør af byggematerialer i porebeton og kalksandsten, og hele det brede produktprogram af isoleringsplader, bærende vægge, skillevægge, overliggere, bjælker, dæk- og tagelementer består hovedsageligt af kalk, sand og vand. De Indeklimamærkede og miljørigtige produkterne bidrager til en god komfort i det færdige byggeri.