Aktuelt

Coop bygger nyt centrallager ved Jessheim nær Gardermoen lufthavn

Xella Norge leverer 22000 m2 brandvægge til Coops nye centrallager i Norge. Kravet var, at væggene skal leve op til EI-M 240.

Centallageret bliver et hypermoderne anlæg, hvor det meste styres af robotter. Hovedentreprenøren er franske GSE Group, et internationalt selskab, der i 2010 omsatte for 374 mill. euro og leverede 14 mill. kvadratmeter nøglefærdige industribygninger. At GSE Group vælger Xella Norge som leverandør til så stort et projekt, hvor der er meget store krav til både kvalitet, logistik og leveringshastighed ser vi som et stort kvalitetsstempel.
Xella Norge skal til projektet levere 22000 m2 brandvægge, hvor kravene er helt op til EI-M 240. Det er første gang vi får fået forespørgsel på så høje brandklasser, og da vi kun kunne dokumentere op til EI-M 180, måtte vi foretage nye brandprøver hos det tyske institut IBMBMPA i Braunschweig for at få projektet.
Den nye dokumentation åbner nye muligheder, idet der er meget stort fokus på brandbeskyttelse i nye og gamle bygninger. Der er ingen tvivl om, at Ytong elementer er en meget rationel og økonomisk god løsning til brandsektionering. Besparelserne ligger, kort fortalt, i hurtig montage og slanke, bærende vægge. Xella besidder stor kompetence, når det gælder valg af komplette løsninger.