Bæredygtighed og cirkulær økonomi

Økologi og bæredygtighed

Xella er førende producent af effektive systemløsninger i porebeton og kalksandsten. Vi arbejder efter at skabe optimale forudsætninger for bæredygtigt byggeri funderet på cirkulære økonomiske principper allerede i dag – fra de tidligste faser i projekteringen til slutbrugerne rykker ind.

Trenner_Xella

Ytong, Silka, Multipor og Hebel har alle det til fælles, at de leveres i modulmål og opfylder kravene til bæredygtige, stabile og omkostningseffektive byggematerialer. De udgør 100 procent integrérbare systemløsninger, som tilsammen sikrer, at hele råhuset kan leveres fra samme leverandør, uanset om der bygges nyt eller renoveres.

Ytong Synergy

Ytong Silent+

Trenner_Xella

Alle vores løsninger er naturligvis også uorganiske og bidrager til et sundt indeklima samt en god komfort for slutbrugerne. De fremstilles af 100 procent naturlige materialer, der sikrer et minimalt miljømæssigt aftryk og klimavenlige løsninger, som samtidig er nemme at projektere og bygge med.

raw materials
Trenner_Xella

Vi har også udviklet genanvendelsessystemer, der sikrer, at affald og rester fra byggepladsen indsamles og kommer retur til vores fabrik til fremstilling af nye materialer. Senest har vi lanceret byggeløsninger bestående af op mod 40 procent genbrugsmateriale. Læs mere

Ud over miljøvaredeklarationer (EPD) og efterlevelse af ISO 14025 miljøstandarden har vi opnået en række andre certificeringer

Certifikater